HTML

Ismerkedésem a borral

26 éves koromig elsősorban sört fogyasztottam, úgy gondolom, itt az ideje a borral is megbarátkozni. Ezen a blogon ezt a folyamatot követhetitek nyomon, értékeléseket olvashattok a könnyen elérhető, megfizethető borokról. Ha van kedvenc borod, ajánld itt másoknak is! Értékelést írnál? Küldj egy levelet a vektoryy@gmail.com címre!

Friss topikok

Linkblog

Balatoni Chardonnay (Varga Pincészet, 2008)

2010.01.08. 18:15 Bor Botond

Varga Péter tanítja a népet. Az általa készített entry-level kategóriájú borok kiválóak arra, hogy megismertessék a főbb fajtákat az emberekkel. Nagyon szeretem a Varga Irsait is. A címkére meg ráírja, hogy "ejtsd sárdoné, sárdonééé"! 4/5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedves Vásárlónk!

A Chardonnay (ejtsd: "sárdoné") a világ legismertebb és legelismertebb fehér bora, a nagy borpiacok többségében vezeti az értékesítési statisztikákat, és különleges, összetett illatával és ízeivel uralja a borversenyeket. Egyedül hazánkban nem sikerült azt az ismertséget és elismertséget elérnie, ami méltó a fajta kiváló adottságaihoz. Mivel a hagyományok ez esetben nem kötötték meg a kezünket, úgynevezett "zöld borként" készítettük el Balatoni Chardonnay-nkat, amiben a fajta elsődleges karaktere kapja a hangsúlyt, a terület és az érlelés háttérbe szorul. Színe világos zöldessárga, illatában és ízében a citrusok körtés, birsalmás érzetekkel párosulnak, a fajtára jellemző élénk savakat az erjedésből visszamaradt szén-dioxid még jobban kiemeli. Fogyasztását salátákhoz, levesekhez, fehér húsokhoz és főleg halételekhez 14C-os hőmérsékleten ajánlom.

 

Kedves Egészségére!

Szólj hozzá!

Címkék: chardonnay ajánlott száraz fehér

A bejegyzés trackback címe:

https://abor.blog.hu/api/trackback/id/tr871657318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása