HTML

Ismerkedésem a borral

26 éves koromig elsősorban sört fogyasztottam, úgy gondolom, itt az ideje a borral is megbarátkozni. Ezen a blogon ezt a folyamatot követhetitek nyomon, értékeléseket olvashattok a könnyen elérhető, megfizethető borokról. Ha van kedvenc borod, ajánld itt másoknak is! Értékelést írnál? Küldj egy levelet a vektoryy@gmail.com címre!

Friss topikok

Linkblog

Neszmélyi Irsai Olivér (Szöllősi Pincészet, 2008)

2009.12.15. 20:54 Bor Botond

Metallica-koncertjegyvétel ünneplés témája :)

A bor nagyon finom. Durván 2x annyiba kerül, mint a Varga Irsai Olivér, de lehet, hogy csak 1.9x olyan jó. De lehet, hogy 2.1x. Szóval nagyjából azt a megelégedést produkálja az elfogyasztása, csak magasabb szinten.

"Ezt a bort az 1830-as években Zichy Gróf által épített pincészetben készítette Szöllősi Mihály a "Zsigmond Király" Borlovagrend Nagymestere. A Melegeshegy körbenapozott lankáin érlelődött Irsai Olivér szőlőfajtából készítettem ezt a bort.

Karcsú, légies üde halvány, zöldessárga színű, visszafogottan muskotályos illatú bor.

Harmonikus gyümölcsössége párosul elénk savaival. Fogyasztását 9-10c-on aperitifként, levesekhez, szárnyas sültekhez és gyümölcsös desszeretekhez ajánlom."

 

A "Karcsú, légies üde halvány, zöldessárga színű, visszafogottan muskotályos illatú bor." mondattal pedig nevezhet az év legkampóbb címkeszövege díjra :D

BORKÓSTOLÁSI BULLSHIT GENERATOR V1.0 (beta) (Kösz, Csaba!)

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: irsai olivér ajánlott száraz fehér

A bejegyzés trackback címe:

https://abor.blog.hu/api/trackback/id/tr351600786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása